A sárgamellényesek randalírozása miatt leváltják a párizsi rendőrfőnököt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Leváltja a párizsi rendőrfőnököt a francia kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők hétvégi, erőszakba torkollott megmozdulása miatt - jelentette be hétfő este a francia kormányfő. Edouard Philippe közölte: megelégelve a tüntetők rombolását és fosztogatását, megtiltják a demonstrálást Párizs bizonyos részein. 

Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Úgy tudni, hogy Michel Delpuech párizsi rendőrfőnököt már szerdán váltja posztján Didier Lallement, aki eddig a délnyugat-franciaországi Nouvelle Aquitaine prefektusa volt. A fővárosi rendőrkapitányt az elmúlt hetekben gyakran kritizálták, hogy nem a megfelelő utasításokkal látja el beosztottjait a szokásos szombati zavargásokon. 

A belvárosból való kitiltása a demonstrációknak nem meglepő: szombaton a mintegy tízezres tömeg módszeresen rombolta és fosztotta ki a Champs-Élysées-i üzleteket, jelentős károkat okozva. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.