Egy hete sztrájkolnak a Hankook dolgozói, a cég mégsem tárgyal velük

A Népszava megkeresésére számolt be a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról, hogy hiába sztrájkolnak több mint egy hete a Hankook dunaújvárosi gumigyárának dolgozói, a cég nem tárgyal a bérkövetelésekről. Székely Tamás szerint ezzel a gyár törvényt sért: a sztrájktörvény ugyanis kötelező egyeztetést ír elő. Az érdekvédelmi vezető hozzátette: bár hétfőn találkoztak a menedzsment és a sztrájkbizottság képviselői, érdemi egyeztetés nem történt. A Hankook részéről csak az hangzott el, hogy álljanak újra munkába, a bérkövetelésekről egy szót sem szóltak. 

A VDSZ 18 százalékos alapbér-emelést és új bónuszrendszert szeretne, amire a cég nem hajlandó. A sztrájkhoz egyre többen csatlakoznak, a szakszervezet szerint műszakonként csak a dolgozók 20-30 százaléka veszi fel a munkát. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.