Egy hete sztrájkolnak a Hankook dolgozói, a cég mégsem tárgyal velük

gazdaság
2019 március 18., 18:29

A Népszava megkeresésére számolt be a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról, hogy hiába sztrájkolnak több mint egy hete a Hankook dunaújvárosi gumigyárának dolgozói, a cég nem tárgyal a bérkövetelésekről. Székely Tamás szerint ezzel a gyár törvényt sért: a sztrájktörvény ugyanis kötelező egyeztetést ír elő. Az érdekvédelmi vezető hozzátette: bár hétfőn találkoztak a menedzsment és a sztrájkbizottság képviselői, érdemi egyeztetés nem történt. A Hankook részéről csak az hangzott el, hogy álljanak újra munkába, a bérkövetelésekről egy szót sem szóltak.

A VDSZ 18 százalékos alapbér-emelést és új bónuszrendszert szeretne, amire a cég nem hajlandó. A sztrájkhoz egyre többen csatlakoznak, a szakszervezet szerint műszakonként csak a dolgozók 20-30 százaléka veszi fel a munkát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.