Gulyás: Amíg remény kínálkozik, addig szeretnénk a Néppárt soraiban lenni

"Szerdán Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt politikai közgyűlésén, amelyen szavazhatnak a Fidesz tagsága ügyében is," jelentette be az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden. Gulyás Gergely hozzátette:

"Azt szeretnénk, ha tiszta és világos viszonyokat lehetne teremteni. Mi egy erős és egységes, kereszténydemokrata ihletésű Néppártot szeretnénk látni, amely elutasítja az illegális bevándorlást, és mindaddig, amíg erre jó esély és remény kínálkozik, addig szeretnénk a Néppárt soraiban lenni."

Szerinte "olyan alapvető kérdésekben, mint amilyen a keresztény kultúra védelme vagy a bevándorlás elutasítása, semmilyen formában nem tudnak kompromisszumot kötni." Arról, hogy Manfred Weber EPP-csúcsjelölt egy független vizsgálóbizottságra bízná a magyar jogállamiság vizsgálatát, Gulyás úgy reagált, hogy Magyarországon a jogállami alapintézményekkel semmilyen baj nincs. Korábban többször vizsgálódott ez ügyben az Európai Bizottság, minden vitás kérdésben akkor megegyeztek.