Halálbüntetésre ítélt az iraki bíróság egy belga állampolgárt, mert az Iszlám Állam harcosa volt

Akasztásos halálra ítélte a bíróság hétfőn Irakban a 23 éves Bilal al-Marchohit, mert az Iszlám Állam terrorszervezet tagja volt és részt vett a dzsihadisták több akciójában, számolt be az Euronews. A belga állampolgársággal rendelkező férfi az eljárás során mindvégig tagadta az ellene szóló vádakat, és a belga eljárást követelt. Al-Marchohi ellen fényképek és videofelvételek szolgáltak bizonyítékként. A tárgyalást követte a belga külügy, ami közölte: nincs joguk beavatkozni az iraki igazságszolgáltatásba, és hivatalos úton jelezték, hogy nem értenek egyet a halálbüntetéssel. 

Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

Al-Marchohi a második belga állampolgár, akit Irakban halálra ítéltek: tavaly májusban szabtak ki hasonló ítéletet a marokkói származású Tarek Jadaounra, az Iszlám Állam magas rangú tagjára.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.