Kikelt a bekamerázott rétisas fészek első fiókája

ÁLLAT
2019 március 18., 15:32
comments 35

"A bekamerázott rétisas fészekben kikelt az első fióka! A második tojáson szintén apró repedés látható, így nem kizárt, hogy a hét második felére már két fiókát fognak etetni a szülő madarak," közölte Facebook-oldalán a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Bár még sok veszély leselkedik a két kisfiókára, ha minden jól megy, 10-11 hét múlva már kirepülhetnek a fészekből. A Filmdzsungel által bekamerázott fészekben egy ártéri erdőben élő rétisaspár életét lehet követni:

link Forrás

Jelenleg nagyjából kétszáz költő rétisas pár él az országban, számuk növekvő trendet mutat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.