Kikelt a bekamerázott rétisas fészek első fiókája

ÁLLAT
2019 március 18., 15:32

"A bekamerázott rétisas fészekben kikelt az első fióka! A második tojáson szintén apró repedés látható, így nem kizárt, hogy a hét második felére már két fiókát fognak etetni a szülő madarak," közölte Facebook-oldalán a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Bár még sok veszély leselkedik a két kisfiókára, ha minden jól megy, 10-11 hét múlva már kirepülhetnek a fészekből. A Filmdzsungel által bekamerázott fészekben egy ártéri erdőben élő rétisaspár életét lehet követni:

link Forrás

Jelenleg nagyjából kétszáz költő rétisas pár él az országban, számuk növekvő trendet mutat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.