Teljesen letartolt egy mozambiki várost az Idai ciklon

Súlyos és szörnyű következményei lettek az Idai ciklon pusztításának a mozambiki kikötővárosban, Beirában a Vöröskereszt tájékoztatása szerint. 

A ciklon csütörtökön csapott le 177 kilométer/órás széllel, de a mentőegységek csak vasárnap tudták megközelíteni az elmosott várost. Még ekkor is voltak emberek, akiket fákról kellett megmenteniük. A ciklon számos épületet elpusztított, és eddig több mint 100 halálos áldozata volt Afrika déli részén. 

Zimbabwe keleti részén több mint hatvan ember, köztük számos gyerek halt meg, amikor egy bentlakásos iskola hálóépületét elsodorta egy sárlavina. 

Hogy a félmillió lakosú Beirában hány áldozata lehetett a ciklonnak, azt még nem tudni, a helyiek jelenleg óriási munkában próbálják megtisztítani az utakat, hogy a település szárazföldön is megközelíthető legyen. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.