Több millió zeneszám tűnt el örökre a MySpace-ről

A MySpace a világ első igazán népszerű közösségi oldala volt, és ugyan ma már alig használja bárki a Facebook teljes dominanciája mellett, de voltak évek, amikor a leglátogatottabb oldalak közé tartozott az interneten. 

A MySpace tömeges elhagyása már évekkel ezelőtt lezajlott, de attól még az egykor feltöltött tartalmak továbbra is elérhetőek voltak ott. Egészen mostanáig: egy friss figyelmeztetés szerint ugyanis a három évnél régebben feltöltött fotók, videók és hangfájlok mind elvesztek egy elhibázott szerverátállás következtében. 

A zenék letörlése különösen hangsúlyos történés, hiszen egykor, 2006 táján a MySpace volt a legfontosabb felülete új zenekarok és új zenék felbukkanásának. A MySpace nagyot lendített az oldal például az Arctic Monkeys vagy Kate Nash karrierjén is. 

Becslések szerint a 2003 és 2016 közötti időszakból 14 millió előadó közel 50 millió száma tűnhetett el végleg. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.