Börtönigazgató feleségének dolgoznak a kecskeméti parkettás VIP-börtön lakói

„Nem nehéz a rablét,
Ha olvasgathatsz Rabelais-t.”

Fegyőri felügyelet nélkül járnak kelnek, nyitott kapunál cigizgetnek a kecskeméti VIP-börtön rabjai, írja a 24.hu, amely a bv-intézet egyéb furcsaságait is körüljárta.

A lap a „Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II.” nevű, „parkettás börtönnek” is becézett intézményről írt hosszabb cikket. Az intézményt 1990-ben alapították, és Magyarország legjobb börtöneként lett ismert: a rabok egyágyas szobákban élnek, dolgozhatnak, alig vannak kötöttségek.

Az eredetileg az erőszakszervezetek megtévedt dolgozóinak szánt, 1990-es években átadott börtön luxuskörülményei az elmúlt években népszerűek lettek „a gazdasági bűncselekmények miatt elítélt vállalkozók, tehetős üzletemberek között, és bennfentesek szerint nagyobb a politikusok rokonságába, közvetlen ismeretségi körébe tartozó elítéltek aránya is a többi magyar fegyintézethez képest.”

A 24.hu videót is készített az intézetben élők gondtalannak tűnő pillanatairól.

A másik furcsaság, hogy a rabok egy része Táborfalvára jár dolgozni a  Ferroplast Kft. műanyag-feldolgozó és -fröccsöntő üzemébe.  A cég egyik tulajdonosa, Füzesiné Gajdácsi Magdolna viszont egy másik bv-intézet, az állampusztai börtön parancsnokának, Füzesi Viktornak felesége.

Eközben viszont - vigyázat, duplacsavar! - a kecskeméti parkettás börtön igazgatójának, Zachar Tibornak a felesége az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyárának lett az üzemvezetője.

Mindkét cég sokat profitál abból, hogy a bv-intézetekkel dolgozik, előbbi cég jó áron foglalkoztat, utóbbi pedig beszállít. A lap megkereste a a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), amely nem látott összeférhetetlenséget. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.