Börtönigazgató feleségének dolgoznak a kecskeméti parkettás VIP-börtön lakói

Tbg
2019 március 19., kedd 6:03
139

„Nem nehéz a rablét,
Ha olvasgathatsz Rabelais-t.”

Fegyőri felügyelet nélkül járnak kelnek, nyitott kapunál cigizgetnek a kecskeméti VIP-börtön rabjai, írja a 24.hu, amely a bv-intézet egyéb furcsaságait is körüljárta.

A lap a „Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II.” nevű, „parkettás börtönnek” is becézett intézményről írt hosszabb cikket. Az intézményt 1990-ben alapították, és Magyarország legjobb börtöneként lett ismert: a rabok egyágyas szobákban élnek, dolgozhatnak, alig vannak kötöttségek.

Az eredetileg az erőszakszervezetek megtévedt dolgozóinak szánt, 1990-es években átadott börtön luxuskörülményei az elmúlt években népszerűek lettek „a gazdasági bűncselekmények miatt elítélt vállalkozók, tehetős üzletemberek között, és bennfentesek szerint nagyobb a politikusok rokonságába, közvetlen ismeretségi körébe tartozó elítéltek aránya is a többi magyar fegyintézethez képest.”

A 24.hu videót is készített az intézetben élők gondtalannak tűnő pillanatairól.

A másik furcsaság, hogy a rabok egy része Táborfalvára jár dolgozni a  Ferroplast Kft. műanyag-feldolgozó és -fröccsöntő üzemébe.  A cég egyik tulajdonosa, Füzesiné Gajdácsi Magdolna viszont egy másik bv-intézet, az állampusztai börtön parancsnokának, Füzesi Viktornak felesége.

Eközben viszont - vigyázat, duplacsavar! - a kecskeméti parkettás börtön igazgatójának, Zachar Tibornak a felesége az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyárának lett az üzemvezetője.

Mindkét cég sokat profitál abból, hogy a bv-intézetekkel dolgozik, előbbi cég jó áron foglalkoztat, utóbbi pedig beszállít. A lap megkereste a a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), amely nem látott összeférhetetlenséget. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt