A holland rendőrség cáfolja, hogy elengedetek az utrechti gyilkossággal kapcsolatban őrizetben vett két személyt

Tbg
külföld
2019 március 19., 09:43
comments 34

A holland hatóságok elengedték az utrechti lövöldözés három gyanúsítottja közül kettőt, mert kiderült, semmi közük a bűncselekményhez - közölte az MTI.

Holland hírforrások keddre virradóra közölték, hogy a hatóságok őrizetbe vették a lövöldözés harmadik gyanúsítottját, de a polgármester a holland rádiónak elmondta, hogy már csak a támadás elkövetésével gyanúsított, török születésű Gökmen Tanist tartják fogva, a többieket elengedték. A holland rendőrség azonban azt közölte, hogy a két gyanúsítottat nem engedték el.

A 37 éves Tanist több órás hajsza után fogták el hétfő kora este, tettének indítékai még nem ismeretesek. A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot.

Tanis három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.