Építészeti szenzáció: négy bangkoki sikátort építenek föl Budapesten

Épül-szépül Budapest, a magyar világváros. Márpedig egy világvároshoz az is hozzátartozik, hogy az építészetére más világvárosok építészeti stílusai is hatással vannak. Nem is lehetne erre szebb, ugyanakkor mellbevágóbb példát találni, mint amit olvasónk, Viktor fotózott le Budapesten, az Illatos út, a Soroksári út és a Határ út aranyháromszögében.

Itt ugyanis a „96 egységes lakóépület” semleges címkéje alatt nem más épül, mint egy, a ka otikus kelet- és délkelet ázsiai városokban megszokottnak számító betonsikátor-rendszer. 

Ehhez nem kell mást tenni, mint közel, de egészen közel építeni egymáshoz jókora betonházakat. Az európaiaknak ehhez manapság nem mindig van meg a bátorságuk, bezzeg a középkorban még kontinensünk élenjáró volt a sikátoriparban.

De a magyar építési vállalkozók bebizonyították, hogy a „keleti nyitás” nálunk nem valami üres szólam vagy sima politikai termék, hanem kézzelfogható valóság. 

Meg nem erősített információink szerint a lakások szépen fogynak, vagyis a potenciális vevőket egyáltalán nem riasztotta vissza, hogy ebben az esetben a látványterv sem hazudott, hanem egészen őszintén utalt arra, milyen lesz az épületkomplexum:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.