Építészeti szenzáció: négy bangkoki sikátort építenek föl Budapesten

építészet
2019 március 19., 17:23
comments 673

Épül-szépül Budapest, a magyar világváros. Márpedig egy világvároshoz az is hozzátartozik, hogy az építészetére más világvárosok építészeti stílusai is hatással vannak. Nem is lehetne erre szebb, ugyanakkor mellbevágóbb példát találni, mint amit olvasónk, Viktor fotózott le Budapesten, az Illatos út, a Soroksári út és a Határ út aranyháromszögében.

Itt ugyanis a „96 egységes lakóépület” semleges címkéje alatt nem más épül, mint egy, a ka otikus kelet- és délkelet ázsiai városokban megszokottnak számító betonsikátor-rendszer. 

Ehhez nem kell mást tenni, mint közel, de egészen közel építeni egymáshoz jókora betonházakat. Az európaiaknak ehhez manapság nem mindig van meg a bátorságuk, bezzeg a középkorban még kontinensünk élenjáró volt a sikátoriparban.

De a magyar építési vállalkozók bebizonyították, hogy a „keleti nyitás” nálunk nem valami üres szólam vagy sima politikai termék, hanem kézzelfogható valóság. 

Meg nem erősített információink szerint a lakások szépen fogynak, vagyis a potenciális vevőket egyáltalán nem riasztotta vissza, hogy ebben az esetben a látványterv sem hazudott, hanem egészen őszintén utalt arra, milyen lesz az épületkomplexum:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.