„Fasizmus” nevű parfümmel fújja be magát az izraeli igazságügy-miniszter egy politikai hirdetésben

külföld
2019 március 19., 07:07
comments 128

Az biztos, hogy feltűnőre sikeredett, más kérdés, hogy valóban a kívánt hatást fogja el elérni Ajelet Saked (Ayelet Shaked) izraeli igazságügyi-miniszter új politikai kampányfilmje. 

Saked, a vallásos-nacionalista Bajit Jehudi (Zsidó Otthon)  Új Jobboldal (HaYamin HeHadash) nevű párt jelöltjeként készítette a videót, amelynek végén egy „Fasizmus” nevű parfümmel illatosítja be magát, majd azt mondja, „demokrácia illata van”:

Maga a reklám paródiája egy paródiának: Donald Trump elnök lánya, Ivanka Trumpról forgattak hasonló parfümreklámot Scarlett Johansson főszereplésével, ott „Cinkos” nevű parfüm volt a poén.

Saked reklámjában az angol fasizmus szót mindeni értheti, de a héber nyelvű narrációt már csak kevesek, pedig ebben a választásokra készülő jelölt igazságügyi reformokat ígér. Részben azért, mert úgy érzi, a demokrácia nevében a bíróságok túlságosan megerősödtek a törvényhozással szemben. És konzervatív tagokat ültetne be a Legfelsőbb Bíróságba. (Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt