„Fasizmus” nevű parfümmel fújja be magát az izraeli igazságügy-miniszter egy politikai hirdetésben

Az biztos, hogy feltűnőre sikeredett, más kérdés, hogy valóban a kívánt hatást fogja el elérni Ajelet Saked (Ayelet Shaked) izraeli igazságügyi-miniszter új politikai kampányfilmje. 

Saked, a vallásos-nacionalista Bajit Jehudi (Zsidó Otthon)  Új Jobboldal (HaYamin HeHadash) nevű párt jelöltjeként készítette a videót, amelynek végén egy „Fasizmus” nevű parfümmel illatosítja be magát, majd azt mondja, „demokrácia illata van”:

Maga a reklám paródiája egy paródiának: Donald Trump elnök lánya, Ivanka Trumpról forgattak hasonló parfümreklámot Scarlett Johansson főszereplésével, ott „Cinkos” nevű parfüm volt a poén.

Saked reklámjában az angol fasizmus szót mindeni értheti, de a héber nyelvű narrációt már csak kevesek, pedig ebben a választásokra készülő jelölt igazságügyi reformokat ígér. Részben azért, mert úgy érzi, a demokrácia nevében a bíróságok túlságosan megerősödtek a törvényhozással szemben. És konzervatív tagokat ültetne be a Legfelsőbb Bíróságba. (Haaretz)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.