Schmidt Mária közalapítványa képezheti tovább a történelemtanárokat egymilliárd forintból

Egymilliárd forintot költ a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) történelemtanárok továbbképzésére. Az alapítvány közbeszerzését egyedüli indulóként a Prekog Alfa Kft. nyerte el - ez a felnőttképzésre szakosodott cég már 2016-ban 628 millió forintot kapott a KKTTK-tól, hogy 1956-ról képezze tovább a történelemtanárokat.

A KKTTK 2016-ban azt mondta, hogy csak a Prekog képes elvégezni a munkát, amire még egy kurzust is levédtek, amely szerepelt a közalapítvány tenderében is.

A Prekog amúgy nem pusztán a továbbképzés lehetőségével csábítja a tanárokat, akikből most ötezret kéne továbbképezniük. Programjukban teljes ellátást, wellness-üdülést kínálnak a tanároknak, akik így történelmi ismereteik gyarapítása mellett ki is kapcsolódhatnak. (Via Átlátszó)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.