A kormány talált egy felújításra szoruló kisvasutat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A 771 milliós állami támogatásból hét kilométernyi vasúti pálya mellett a kisvasút gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is felújítják.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

771 millió forint támogatást ad az Innovációs és Technológiai Minisztérium a "turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére" szánt keretéből a debreceni "Zsuzsi" erdei kisvasút rekonstrukciójára, jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.

Ugyanő ugyanitt elmondta, hogy hét éve egy regionális operatív program keretében már elköltöttek 400 millió forintot a kisvasút rekonstrukciójára, abból a 17 kilométeres pálya tíz kilométeres szakaszát és néhány vasúti kocsit újítottak fel. Most a tervek szerint a maradék hét kilométernyi pályát, illetve a vonat gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is felújítanák.

Tasó László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy "fénykorában" 49 kilométer hosszú sínpályával Debrecentől Nyírbéltekig közlekedett a kisvasút, amely a faszállítás mellett a környező településeken és a debreceni tanyavilágban élők számára közlekedési eszközt is jelentett.

A sajtótájékoztatón elhangzottakból az is kiderült, hogy a kisvasút üzemeltetése az üzemeltető DKV Közlekedési Zrt.-nek évi tíz millió forintjába, az önkormányzatnak évi ötvenmillióba kerül. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.