A kormány talált egy felújításra szoruló kisvasutat

A 771 milliós állami támogatásból hét kilométernyi vasúti pálya mellett a kisvasút gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is felújítják.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

771 millió forint támogatást ad az Innovációs és Technológiai Minisztérium a "turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére" szánt keretéből a debreceni "Zsuzsi" erdei kisvasút rekonstrukciójára, jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.

Ugyanő ugyanitt elmondta, hogy hét éve egy regionális operatív program keretében már elköltöttek 400 millió forintot a kisvasút rekonstrukciójára, abból a 17 kilométeres pálya tíz kilométeres szakaszát és néhány vasúti kocsit újítottak fel. Most a tervek szerint a maradék hét kilométernyi pályát, illetve a vonat gőzmozdonyát és két dízelmozdonyát is felújítanák.

Tasó László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy "fénykorában" 49 kilométer hosszú sínpályával Debrecentől Nyírbéltekig közlekedett a kisvasút, amely a faszállítás mellett a környező településeken és a debreceni tanyavilágban élők számára közlekedési eszközt is jelentett.

A sajtótájékoztatón elhangzottakból az is kiderült, hogy a kisvasút üzemeltetése az üzemeltető DKV Közlekedési Zrt.-nek évi tíz millió forintjába, az önkormányzatnak évi ötvenmillióba kerül. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.