Azonnal kilép a Néppártból a Fidesz, ha felfüggesztik a tagságát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gulyás Gergely a Fidesz tagságáról szóló szavazásról szerdán azt mondta: 

a Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor. A Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot. 

Pedig szerdán a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer pont arról beszélt, hogy a a Fidesz tagságának felfüggesztését támogatná. A CDU az Európai Néppárt legnagyobb pártja, a Fidesz tagságáról szóló kérdésben 19 szavazatuk van. Testvérpártjuknak, a bajor CSU-nak pedig 7 darab. 

Gulyás hozzátette, hogy ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy három bölcsből álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

Gulyás Gergely úgy látja, hogy a Fidesz és az ország méltóságáról is szó van.

Fotó: botost/444.hu

Hozzátette, hogy „olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást”

Egyébként szerinte az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette. (via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.