Azonnal kilép a Néppártból a Fidesz, ha felfüggesztik a tagságát

POLITIKA
2019 március 20., 12:28
comments 716

Gulyás Gergely a Fidesz tagságáról szóló szavazásról szerdán azt mondta: 

a Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor. A Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot. 

Pedig szerdán a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer pont arról beszélt, hogy a a Fidesz tagságának felfüggesztését támogatná. A CDU az Európai Néppárt legnagyobb pártja, a Fidesz tagságáról szóló kérdésben 19 szavazatuk van. Testvérpártjuknak, a bajor CSU-nak pedig 7 darab. 

Gulyás hozzátette, hogy ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy három bölcsből álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

Gulyás Gergely úgy látja, hogy a Fidesz és az ország méltóságáról is szó van.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Hozzátette, hogy „olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást”

Egyébként szerinte az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.