Előzetes kényszergyógykezelésre ítéltek egy nőt, aki kádba fojtotta a csecsemőjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Előzetes kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság egy csecsemőjét kádba fojtó anyával szemben.

A rendelkezésre álló nyomozati adatok alapján a gyanúsított rendezett körülmények között, házasságban élt. 2018. július 6-án fiuk született. A nő október 26-án 12 óra körül fojtotta kádba a gyerekét, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Ezután Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte gyermekét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán megszüntette a letartóztatását, és elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését a nőnek. 

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított elmeállapota a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros volt. A bíróság döntése szerint a szakértői vélemény alapján most is tartani kell attól, hogy a gyanúsított zárt intézeti kezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el.

A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, ami az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 6 hónapig tart.

A döntést az eljárásban részt vevő minden fél tudomásul vette, a végzés véglegessé vált. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.