Késsel fenyegette meg a gyerekeket, majd felgyújtotta az iskolabuszt a sofőr Milánó mellett

A Milánó melletti San Donato Milanese településen őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező, szenegáli származású buszsofőrt, aki kedden egy 51 gyereket szállító iskolabuszt gyújtott fel. A buszon utazó diákok és két másik felnőtt időben el tudták hagyni a járművet. Az incidensben senki sem sérült meg komolyabban, de 14 gyereket füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

Az elfogott szenegáli férfit is az egészségügyi intézménybe vitték. A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, azt a feladatot kapta, hogy a gyerekeket egy kirándulásról vissza vigye az iskolájukba. Útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt.

A gyerekeket késsel fenyegette meg, és azt mondta, a milánói Linate nemzetközi repülőtérre akar menni. A buszon utazó diákok beszámolói szerint a férfi az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni. „Véget kell vetni a halálozásoknak a Földközi-tengeren” – kiabálta állítólag az Ousseynou Sy néven azonosított férfi, aki a gyerekeknek állítólag azt mondta, senki sem éli túl a napot.

Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták. Az olasz csendőrség gyorsan reagált, és a járműveivel elállta a busz útját. Az így megállásra kényszerített járművet a gyerekek elhagyhatták, majd a sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret, és felgyújtotta a járművet.

A buszról készült felvételeken tűzoltókat lehetett látni, ahogy a fémkeretig teljesen kiégett járművet emésztő lángokat igyekeznek eloltani.

Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt. „Ilyen személyt miért engednek iskolabuszt vezetni?” – kérdezte Matteo Salvini belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője. (MTI, Daily Mail)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.