Most, hogy a Balatonra költözik, ott kezdtek tiltakozni a Red Bull Air Race ellen

2019 március 20., szerda 9:58
271

Tarlós István pár hete az évek óta egyre növekvő felháborodás hatására kitessékelte Budapestről a Red Bull Air Race-t, amely ezután a Balatonon talált magának új helyszínt. Nem kellett sokáig várni a balatoni civilek tiltakozására emiatt. A Nők a Balatonért Egyesület a Legfelsőbb Bíróság egy 1999-es ítéletére hivatkozva azzal érvel a verseny ellen, hogy amennyiben nem bizonyítják előre, hogy a verseny nem veszélyezteti a környezetet, akkor a gazdasági előnyök és érvek sem mérlegelhetők, azokra hivatkozva nem lehet megrendezni a versenyt. Szerintük amúgy a verseny több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

Érveik szerint ugyanis a gépek nem csupán a levegőt, hanem magát a tavat is szennyeznék. Márpedig a Balaton állóvízként sokkal lassabban tisztul csak meg, mint a Duna.

A tiltakozók hivatkoznak a zöld ombudsman jelentésére is, amely már a budapesti helyszínnel kapcsolatban is megállapította, hogy a környezeti terhelés miatt a rendezvény megtartása belvárosban, sűrűn beépített, lakott területen egészséges környezethez való joggal nem egyeztethető össze. (Via Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt