Olyan kevés műtőssegéd maradt a Fiumei úti traumatológiai intézetben, hogy kedden műtétek maradtak el

Egészségügy
2019 március 20., 06:34
comments 145

Kedden azért nem végeztek érsebészeti műtéteteket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, mert nincs elég műtőssegéd a beavatkozásokhoz. Aznap reggel még betolták az első beteget műtétre, majd műtét nélkül kitolták, a második beteget már nem is vitték be, írja a 168 Óra. Az egyik beteg hozzátartozójának azt mondták, az elmaradásnak az az oka, hogy a műtőssegédek egymás után mondanak fel.

Dr. Kunetz Zsombor, egészségügyi blogunk szerzője február végén írt arról, hogy a Péterfy Kórház orvoshiány miatt nem tudja ellátni az akut érsebészeti ügyeletet, és május végéig biztosan zárva lesz az érsebészeti ügyelet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.