Rasszizmusért feljelentették Brigitte Bardot-t

Rasszizmus miatt feljelentették Brigitte Bardot-t, miután sértő kijelentésekkel illette a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni sziget, Réunion lakosságát az állatok állítólagos ottani bántalmazása miatt.

A sziget prefektusának írt levelében a színésznőből és szexszimbólumból lett állatvédő aktivista „degeneráltnak” nevezte Réunion lakosságát, ami szerinte „a vademberek génjeit őrzi magában”, és „barbár módon” bánik az állatokkal. Felemlegeti a „démoni” sziget állítólagos kannibál múltját is.

A 84 éves egykori filmcsillag szavai nagy felháborodást váltottak ki a szigeten, aminek első embere, Amaury de Saint-Quentin közölte, hogy feljelenti Bardot-t fajgyűlöletet szító kijelentések miatt.

A francia tengerentúli területek minisztere, Annick Girardin azt mondta, az eszmecserében nincs helye a rasszizmusnak, és ő is csatlakozik a prefektus bírósági keresetéhez. Két jelentős francia antirasszista civil szervezet is feljelentést helyezett kilátásba.

Állatvédők szerint a Madagaszkártól keletre fekvő szigeten megszokott az állatok bántalmazása, és egyes vallási szertartásokban eltűrik az állatáldozatot.

Brigitte Bardot 1970-ben.Fotó: AFP

Brigitte Bardot-t 1997 óta már ötször marasztalta el bíróság rasszista megnyilvánulások miatt, ezek főleg a franciaországi muszlimok ellen irányultak. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.