Több szintet lezártak a pécsi iskolában, ahol Áder felavatott pár vízautomatát

Szerdán Magyarország köztársasági elnöke a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumba látogatott, hogy felavassa az intézmény pályázaton nyert vízautomatáit. Az egyik diák beszámolója szerint az iskolában teljesen megállt az élet Áder látogatása miatt:

Már reggel 7-től az iskola körül több rendőr autó állt, le voltak zárva az utak a suli körül. Az iskola folyosói is tele voltak biztonsági emberekkel. Nem lehetett a folyosókon »csakúgy« járkálni, le voltak zárva bizonyos szintek. Még a csengő se szólt egyszer se a mai nap. Az iskolát a diákoknak és a tanároknak sem lehetett elhagyni, volt olyan terem, ahol még a függönyt is behúzták hogy ne lássunk rá az utcán tüntetőkre.” Áder is az egyik lezárt szinten próbálhatta ki az egyik vízautomatát.

Áder János köztársasági elnök tisztított vizet iszik Zalay Szabolcs iskolaigazgató társaságában a pécsi Leõwey Klára GimnáziumbanFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy amikor reggel a tanárok megérkeztek, az autóbejárónál egy iskolai dolgozó összegyűjtötte a tanárok kocsikulcsát, és miután leparkoltak a suli udvarán lévő parkolóhelyekre, minden egyes autónak a csomagtartóját és utasterét átkutatták.

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. A diákok pedig a szokásos negyed 1-es nyitás helyett csak fél 2 után vehették igénybe.  Az iskola előtt egy kisebb csoport tüntetett is a köztársasági elnök ellen.   

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.