Több szintet lezártak a pécsi iskolában, ahol Áder felavatott pár vízautomatát

politika
2019 március 20., 13:34
comments 305

Szerdán Magyarország köztársasági elnöke a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumba látogatott, hogy felavassa az intézmény pályázaton nyert vízautomatáit. Az egyik diák beszámolója szerint az iskolában teljesen megállt az élet Áder látogatása miatt:

Már reggel 7-től az iskola körül több rendőr autó állt, le voltak zárva az utak a suli körül. Az iskola folyosói is tele voltak biztonsági emberekkel. Nem lehetett a folyosókon »csakúgy« járkálni, le voltak zárva bizonyos szintek. Még a csengő se szólt egyszer se a mai nap. Az iskolát a diákoknak és a tanároknak sem lehetett elhagyni, volt olyan terem, ahol még a függönyt is behúzták hogy ne lássunk rá az utcán tüntetőkre.” Áder is az egyik lezárt szinten próbálhatta ki az egyik vízautomatát.

photo_camera Áder János köztársasági elnök tisztított vizet iszik Zalay Szabolcs iskolaigazgató társaságában a pécsi Leõwey Klára Gimnáziumban Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy amikor reggel a tanárok megérkeztek, az autóbejárónál egy iskolai dolgozó összegyűjtötte a tanárok kocsikulcsát, és miután leparkoltak a suli udvarán lévő parkolóhelyekre, minden egyes autónak a csomagtartóját és utasterét átkutatták.

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. A diákok pedig a szokásos negyed 1-es nyitás helyett csak fél 2 után vehették igénybe.  Az iskola előtt egy kisebb csoport tüntetett is a köztársasági elnök ellen.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.