Zavarták a levegőben lógó kábelek, fél Temesvárt levágta az internetről a polgármester

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, amint egy munkatársa éppen felsegíti a darus kocsira, amiről aztán Robu átvághatta a város internetkábeleit.

Nicolae Robút, Temesvár polgármesterét nagyon zavarták a város villanyoszlopain futó kusza kábelek. Hétfő este ezért fogta magát, és saját kezüleg kezdte levagdosni Temesvár központjában a villanyoszlopokról a távközlési szolgáltatók kábeleit.

Azokat, amiken a kábeltévé és az internetszolgáltatás futott, így Robu akciójának hála a város egy része internet és kábeltévé nélkül maradt, írja a Maszol alapján a HVG.

Robu azzal indokolta akcióját, hogy a levegőben lógó kábelek rontják a városképet, ő meg már többször kérte a szolgáltatókat, hogy helyezzék át a kábeleiket a föld alá.

Az egyik szolgáltató a Mediafax hírügynökségnek elismerte, hogy többször is felszólította már őket a polgármester a kábelek földbe rejtésére, de ezt szerintük nem lehet egyik napról a másikra elintézni. Például szerintük a polgármesteri hivatalnak kellett volna kiépítenie a föld alatti kábelcsatornákat, ahogy azt a kolozsvári önkormányzat csinálta.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.