Zavarták a levegőben lógó kábelek, fél Temesvárt levágta az internetről a polgármester

külföld
2019 március 20., 04:53
comments 259
Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, amint egy munkatársa éppen felsegíti a darus kocsira, amiről aztán Robu átvághatta a város internetkábeleit.
photo_camera Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, amint egy munkatársa éppen felsegíti a darus kocsira, amiről aztán Robu átvághatta a város internetkábeleit.

Nicolae Robút, Temesvár polgármesterét nagyon zavarták a város villanyoszlopain futó kusza kábelek. Hétfő este ezért fogta magát, és saját kezüleg kezdte levagdosni Temesvár központjában a villanyoszlopokról a távközlési szolgáltatók kábeleit.

link Forrás

Azokat, amiken a kábeltévé és az internetszolgáltatás futott, így Robu akciójának hála a város egy része internet és kábeltévé nélkül maradt, írja a Maszol alapján a HVG.

Robu azzal indokolta akcióját, hogy a levegőben lógó kábelek rontják a városképet, ő meg már többször kérte a szolgáltatókat, hogy helyezzék át a kábeleiket a föld alá.

Az egyik szolgáltató a Mediafax hírügynökségnek elismerte, hogy többször is felszólította már őket a polgármester a kábelek földbe rejtésére, de ezt szerintük nem lehet egyik napról a másikra elintézni. Például szerintük a polgármesteri hivatalnak kellett volna kiépítenie a föld alatti kábelcsatornákat, ahogy azt a kolozsvári önkormányzat csinálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.