13 évre ítélték a férfit, aki a nyílt utcán, 35 késszúrással ölte meg a volt barátnőjét

bűnügy
2019 március 21., 09:22
comments 56

A Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte azt a – kóros elmeállapota miatt csak részben beszámítható – férfit, aki 2017 szeptemberében Nagykanizsán, a nyílt utcán különös kegyetlenséggel meggyilkolta a volt szerelmét. Az ítélet szerint a férfi leghamarabb a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra.

N. Tibor és a nő 2014 óta állt szerelmi kapcsolatban, de sok konfliktusuk volt. Többször szakítottak, majd kibékültek, gyakoriak voltak a heves veszekedések, amik nem egyszer tettlegességig fajultak. A különválási próbálkozásaik ellenére nem tudtak elszakadni egymástól, 2017-ben együtt költöztek Ausztriába is, hogy munkát vállaljanak, de a viszonyuk ott sem rendeződött. Pár hónappal később hazatértek Nagykanizsára, a nő albérletbe költözött, a férfi pedig a saját otthonába.

A nő végleg szakítani akart, de a férfi ebbe nem tudott belenyugodni. Elektronikus üzenetekben is szidalmazták egymást, a nő becsmérelte a férfi korábbi élettársát és a tőle született gyerekeit is.

A férfi 2017 szeptemberében azt üzente a volt szerelmének, hogy néhány holmija még nála maradt, ezért menjen el hozzá. Amint a nő megérkezett, máris vitatkozni kezdtek, a férfi az autóba behajolva rángatta az asszonyt, majd a kocsi mellett folytatták a dulakodást. Amikor a nő vissza akart szállni, a férfi kirántotta a földre és egy vasráccsal kétszer is lesújtott a fejére, amikor pedig a földre zuhant, egy nagy késsel több tucatnyiszor megszúrta. A segélykiáltásokat hallva a szomszéd kihívta a mentőket, de időközben a férfi elvágta a nő nyakát, aki a helyszínen meghalt.

A tettes ezek után magát is többször megsebezte öngyilkossági szándékkal, a helyszínre érkező rendőrök elől is csontozókéssel a kezében próbált elmenekülni, de sikertelenül.

A vádirat és a bíróság megállapítása szerint az asszony testén 35 késszúrást találtak, és mivel ezek elszenvedésekor tudatánál volt, védekezni is próbált, a tettes rendkívül nagy szenvedést okozott neki.

A férfi kóros elmeállapotú, paranoiás skizofréniában szenved, de mert pontosan tudta, hogy mire készült és milyen brutalitással követte el a gyilkosságot, a szakértői vélemények szerint közepes fokban korlátozott a beszámíthatósága.

Az ügyész tudomásul vetette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.