A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem szabad túldimenzionálni az Európai Néppárt jelentőségét

Csütörtök este Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója magyarázta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy szerinte miért zárult jó eredménnyel az Európai Néppárt szerdai tanácskozása, aminek a végén felfüggesztették a Fidesz tagságát. Bár ő az óriási győzelem helyett inkább csak észszerű kompromisszumként emlegette az eredményt. Most úgy látja,érdemes vitát folytatni az Európai Néppártban és majd annak végén meglátják, érdemes-e a Néppártban maradni számukra.

Hidvéghi szerint az európai parlamenti választásokig már amúgy sem lehet sok mindenről dönteni a Néppártban. Amikor a riporter felvetette, hogy azért az uniós csúcs előtt nem lenne rossz egyeztetnie a fontos néppárti vezetőkkel, a kommunikációs igazgató azt mondta: „Nem egy rossz pozíció, de az Európai Unió ügyeit nem az Európai Néppártban döntik el, az európai csúcson ma is a magyar miniszterelnök teljes joggal természetesen részt vesz. 

Tehát nem szabad túldimenzionálni az EPP jelentőségét sem.”

Az új szövetségek lehetőségeiről pedig azt mondta: „ez a lehetőség természetesen nyitott”.

Hidvéghi beszélt arról is, hogy ha a Fidesz vizsgáló bölcsek tanácsa az Európai Ügyészséghez való csatlakozást kérné tőlük, akkor ebben nem tudnának engedni, „mert hogy a magyar alkotmány ezt kizárja”. A médiát vagy már kérdéseket érintő ügyekben egyelőre megvárják a tárgyalásokat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.