A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem szabad túldimenzionálni az Európai Néppárt jelentőségét

Több 444 videó?
Szeretném

Csütörtök este Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója magyarázta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy szerinte miért zárult jó eredménnyel az Európai Néppárt szerdai tanácskozása, aminek a végén felfüggesztették a Fidesz tagságát. Bár ő az óriási győzelem helyett inkább csak észszerű kompromisszumként emlegette az eredményt. Most úgy látja,érdemes vitát folytatni az Európai Néppártban és majd annak végén meglátják, érdemes-e a Néppártban maradni számukra.

Hidvéghi szerint az európai parlamenti választásokig már amúgy sem lehet sok mindenről dönteni a Néppártban. Amikor a riporter felvetette, hogy azért az uniós csúcs előtt nem lenne rossz egyeztetnie a fontos néppárti vezetőkkel, a kommunikációs igazgató azt mondta: „Nem egy rossz pozíció, de az Európai Unió ügyeit nem az Európai Néppártban döntik el, az európai csúcson ma is a magyar miniszterelnök teljes joggal természetesen részt vesz. 

Tehát nem szabad túldimenzionálni az EPP jelentőségét sem.”

Az új szövetségek lehetőségeiről pedig azt mondta: „ez a lehetőség természetesen nyitott”.

Hidvéghi beszélt arról is, hogy ha a Fidesz vizsgáló bölcsek tanácsa az Európai Ügyészséghez való csatlakozást kérné tőlük, akkor ebben nem tudnának engedni, „mert hogy a magyar alkotmány ezt kizárja”. A médiát vagy már kérdéseket érintő ügyekben egyelőre megvárják a tárgyalásokat.