A Momentum is csatlakozik az ellenzéki előválasztáshoz

politika
2019 március 21., 09:01
comments 120

"Támogatni fogjuk az előválasztás intézményét" - mondta a Népszavának Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. Arról ugyan nem kívánt beszélni, hogy ezen saját jelöltet állítanának, de azt mondta, hogy ezzel a módszerrel megtalálhatják Tarlós István ellenzéki kihívóját.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András tavaly novemberben még azt mondta a Népszavának, hogy saját jelöltet akarnak. Ezt még azzal is kiegészítette, hogy Puzsért nem fogják támogatni. "Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlós Istvánnak még több szavazót hozna" - mondta Fekete-Győr.

Januárra kiderült, hogy a Momentum Veiszer Alinda tévériportert indította volna, de ő "hosszas gondolkodás után" visszautasította a felkérést. Ekkor a párt arról beszélt, hogy sem Karácsony Gergelyt, sem az akkor még versenyben levő Horváth Csabát, Sem Puzsért nem látják elég erősnek Tarlós legyőzéséhez. Azóta Karácsony a szocialisták és a Párbeszéd előválasztásán legyőzte az ezután a javára visszalépő Horváth Csabát, és megállapodott az időközben az LMP és a Jobbik támogatását is megszerző Puzsérral az előválasztás lebonyolításáról. Ez a megoldás már a Momentumnak is megtetszett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.