A Momentum is csatlakozik az ellenzéki előválasztáshoz

"Támogatni fogjuk az előválasztás intézményét" - mondta a Népszavának Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. Arról ugyan nem kívánt beszélni, hogy ezen saját jelöltet állítanának, de azt mondta, hogy ezzel a módszerrel megtalálhatják Tarlós István ellenzéki kihívóját.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András tavaly novemberben még azt mondta a Népszavának, hogy saját jelöltet akarnak. Ezt még azzal is kiegészítette, hogy Puzsért nem fogják támogatni. "Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlós Istvánnak még több szavazót hozna" - mondta Fekete-Győr.

Januárra kiderült, hogy a Momentum Veiszer Alinda tévériportert indította volna, de ő "hosszas gondolkodás után" visszautasította a felkérést. Ekkor a párt arról beszélt, hogy sem Karácsony Gergelyt, sem az akkor még versenyben levő Horváth Csabát, Sem Puzsért nem látják elég erősnek Tarlós legyőzéséhez. Azóta Karácsony a szocialisták és a Párbeszéd előválasztásán legyőzte az ezután a javára visszalépő Horváth Csabát, és megállapodott az időközben az LMP és a Jobbik támogatását is megszerző Puzsérral az előválasztás lebonyolításáról. Ez a megoldás már a Momentumnak is megtetszett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.