A Momentum is csatlakozik az ellenzéki előválasztáshoz

2019 március 21., csütörtök 9:01

"Támogatni fogjuk az előválasztás intézményét" - mondta a Népszavának Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. Arról ugyan nem kívánt beszélni, hogy ezen saját jelöltet állítanának, de azt mondta, hogy ezzel a módszerrel megtalálhatják Tarlós István ellenzéki kihívóját.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András tavaly novemberben még azt mondta a Népszavának, hogy saját jelöltet akarnak. Ezt még azzal is kiegészítette, hogy Puzsért nem fogják támogatni. "Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlós Istvánnak még több szavazót hozna" - mondta Fekete-Győr.

Januárra kiderült, hogy a Momentum Veiszer Alinda tévériportert indította volna, de ő "hosszas gondolkodás után" visszautasította a felkérést. Ekkor a párt arról beszélt, hogy sem Karácsony Gergelyt, sem az akkor még versenyben levő Horváth Csabát, Sem Puzsért nem látják elég erősnek Tarlós legyőzéséhez. Azóta Karácsony a szocialisták és a Párbeszéd előválasztásán legyőzte az ezután a javára visszalépő Horváth Csabát, és megállapodott az időközben az LMP és a Jobbik támogatását is megszerző Puzsérral az előválasztás lebonyolításáról. Ez a megoldás már a Momentumnak is megtetszett.