Egyesül az eMag és az Extreme Digital

gazdaság
2019 március 21., 12:35
comments 106
Az Extreme Digital Erzsébet körúti üzlete.
photo_camera Az Extreme Digital Erzsébet körúti üzlete. Fotó: Google Street View

Összeolvad a magyarországi e-kereskedelem két meghatározó szereplője, a már nyolc országban jelenlevő Extreme Digital és az eMag magyarországi leányvállalata, jelentette be Várkonyi Balázs, az Extreme Digital vezérigazgatója. A cégek összeolvadásával egy új, budapesti központú cég jön létre, innen felügyelnék majd a nemzetközi terjeszkedést is.

Várkonyi tájékoztatása szerint az új vállalatban az eMag anyavállalatának, a Naspersnek 52, az Extreme Digitalnak 48 százalék lesz a részesedése. Elmondása szerint az még nem dőlt el, hogy az egyesülés után mi lesz a márkákkal, bár szerinte érdemes lenne mindkét brandet életben tartani.

A fúzióról szóló szerződést már aláírták, és megkezdődött az engedélyezési eljárás is a versenyhivatalnál. (Via MM Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.