Hajszárítókba rejtett kamerákkal filmezték 30 dél-koreai szálloda vendégeit

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Újra kukkolóbotrány van Dél-Koreában, az ország hatóságai két férfit vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint 1600 szállodai vendégről készítettek rejtett kamerás felvételeket, amiket élőben sugároztak a neten. A meg nem nevezett gyanúsítottak a rendőrség szerint tíz dél-koreai város harminc szállodájának negyvenkét szobájában helyeztek el rejtett kamerákat.

Dél-koreai nők demonstrálnak azért, hogy a rendőrség lépjen fel hatékonyabban a "molka"-jelenség, vagyis az ellen, hogy rejtett kamerákkal készítenek róluk felvételeket közvécékben, öltözőkben, amiket aztán a neten vetítenek.Fotó: STR/AFP

A szöuli rendőrség kiberegységének nyomozása szerint a két gyanúsított rendkívül fifikásan rejtette el a kamerákat. A gyakran csak egy milliméteres átmérőjű lencsével szerelt kamerákat hajszárítókba, konnektorokba, médiaboxokba rejtették, a felvételeket pedig tengeren túli szerverekről sztrímelték előfizetős weboldalukon.

A szájtot márciusban törölték a netről, addig 97-en fizettek elő összesen 7 millió von (1,7 millió forint) értékben.

A rendőrség tájékoztatása szerint arra semmilyen bizonyíték nem utal, hogy a szállodák tisztában lettek volna vendégeik titkos megfigyelésével.

A Guardian beszámolója szerint Dél-Koreában járványszerű jelenség a rejtett kamerás szexfelvételek készítése - külön neve is van a műfajnak, molka. A megfigyelés célpontjai általában nők, akikről közforgalmú helyeken - nyilvános vécékben, öltözőkben - készítenek rejtett kamerás felvételeket. 2017-ben 6470 ilyen esetet jelentett a rendőrség. Bár a koreai törvények szerint ezért a bűncselekményért súlyos pénzbírságon túl akár öt év börtönt is kiszabhatnának, a hatóságok gyakran csak kisebb pénzbüntetéseket szabnak ki, a legtöbb esetben pedig az elkövetők büntetlenül megússzák az ügyet. (via The Gurdian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.