Vádat emeltek a Mexikóban elfogott férfi ellen, aki egy 2001-es lopás közben egy embert súlyosan megkéselt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A vádirat szerint a vádlott, a most 40 éves férfi 2001. szeptember 28-án az esti órákban álnéven bejelentkezett a XII. kerületi Rácz Aladár utcában egy szállodába, hogy ott lopjon a hozzá csatlakozó két társával együtt.

A férfiak az este folyamán a szálloda vendégeitől értékeket loptak el, de a magatartásukat a recepciós gyanúsnak találta, és ezt jelezte a hotel tulajdonosának, aki a két segítőjével együtt felelősségre vonta a három férfit.

A vádlott és társai ekkor el akartak menekülni, de a tulajdonosék elállták az útjukat, majd dulakodás alakult ki. A 40 éves férfi ekkor elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – embert megvágta, majd futni kezdett. Ekkor a recepciós is elé állt, de a vádlott többször megszúrta a mellkasán és a hasán, amivel közvetlen életveszélyes sérülést okozott a sértettnek, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szökésben lévő férfit tavaly júniusban fogták el Mexikóban, a mexikói és amerikai hatóságok segítségével.

Fotó: Antal N./ORFK

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény a bűncselekményt 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.