20 éve vett egy kis szobrot a garázsvásáron, ami most kétmillió dollárért ment el egy árverésen

A becsült leütési ár több mint 21-szereséért, az egykori vételár több mint 17 000-szereséért kelt el egy buddhista istenség szobra egy New York-i árverésen - közölte a Sotheby's aukciósház.

Az aranyozott bronzszobrocskát 20 éve egy garázsvásáron, Missouri államban vásárolta az eladó, emlékezete szerint 75 és 100 dollár közötti áron. Később elvitte egy televíziós showműsorba, ahol vélt régiségeket becsültek fel szakértők. Itt megállapították, hogy Cintamanicakra Avalokitesvara buddhista mitológiai alak ősi kínai szobráról van szó.

A szobor  Forrás: Sotheby’s

A mindössze 16,5 centiméter magas figurát szerda este, egy New York-i árverésen kínálták eladásra, a Sotheby's legfeljebb 80 ezer dollárt várt érte. A szobrocska végül egy hétperces szédítő licit végén 2,1 millió dollárért (587 millió forint) talált új tulajdonosra. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.