20 éve vett egy kis szobrot a garázsvásáron, ami most kétmillió dollárért ment el egy árverésen

külföld
2019 március 22., 13:14
comments 136

A becsült leütési ár több mint 21-szereséért, az egykori vételár több mint 17 000-szereséért kelt el egy buddhista istenség szobra egy New York-i árverésen - közölte a Sotheby's aukciósház.

Az aranyozott bronzszobrocskát 20 éve egy garázsvásáron, Missouri államban vásárolta az eladó, emlékezete szerint 75 és 100 dollár közötti áron. Később elvitte egy televíziós showműsorba, ahol vélt régiségeket becsültek fel szakértők. Itt megállapították, hogy Cintamanicakra Avalokitesvara buddhista mitológiai alak ősi kínai szobráról van szó.

photo_camera A szobor Forrás: Sotheby’s

A mindössze 16,5 centiméter magas figurát szerda este, egy New York-i árverésen kínálták eladásra, a Sotheby's legfeljebb 80 ezer dollárt várt érte. A szobrocska végül egy hétperces szédítő licit végén 2,1 millió dollárért (587 millió forint) talált új tulajdonosra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.