Annyira idegesítette a kőbányai pályaudvart elborító szemét, hogy inkább kitakarította

életmód
2019 március 22., 20:08
comments 255

Czakó Gréta naponta megfordul Kőbánya-Kispest hírneves buszpályaudvarán, és már régóta idegesíti a lépcsőket és az ablakpárkányokat elborító szemét, illetve az, hogy hetekig nem takarítják el. Amikor majdnem elesett a lépcsőn egy féldekás üvegen, 

megelégelte a dolgot, hazament, hozott seprűt, lapátot, szemeteszsákot, és háromnegyed óra alatt kitakarított. 

Volt, aki megköszönte neki, más viszont takarítás közben is odadobta a földre a szemetet. A 23 éves nő célja az akcióval annyi volt, hogy megmutassa, nem ciki megcsinálni.

Először a Bors kapta fel a Facebook-csoportba feltöltött videókat, aztán az RTL Híradó foglalkozott vele. Utóbbi riportere szintén ellátogatott a letakarított lépcsősorhoz, amelyet már visszahódított a szemét.

A BKV ennek ellenére azt állítja, ők folyamatosan takarítanak, 

és homályosan megfogalmazott „rendészeti problémákat” tesznek felelőssé az állapotokért, amelyekre a rendszeresen arrafelé közlekedők természetesen nagy kedvvel panaszkodnak az RTL kamerájába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.