Elsüllyedt egy nőkkel és gyerekekkel teli komp Irakban, közel 100-an meghaltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közel 100 ember meghalt, amikor elsüllyedt egy komp Irakban, Moszul városában a Tigris folyón. Az áldozatok többsége nő és gyerek volt, közel kétszázan utaztak a hajón. A komp épp egy sziget felé tartott, ahol újévi ünnepségre készülődtek.

Mentés a folyónFotó: Abdullah Rashid/Anadolu Agency

Az áldozatok között 19 gyerek és 61 nő volt, 55 embert sikerült kimenteni. A többségük úszni sem tudott.

Mentés a folyónFotó: Abdullah Rashid/Anadolu Agency

A hajót az oldalára fordult, majd teljesen átbukott, és rögtön magával ragadta a gyorsfolyású folyó. Az egyik utas szerint túl sokan utaztak rajta, ezért a túlterhelt hajóra elkezdett beömleni a víz, ami csak még nehezebbé tette, ez vezetett a tragédiához. Az iraki igazságügyi minisztérium a kompot üzemeltető cég kilenc emberét tartóztatta le, a tulajdonosoknak pedig megtiltotta, hogy elhagyják Irakot. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.