Elsüllyedt egy nőkkel és gyerekekkel teli komp Irakban, közel 100-an meghaltak

külföld
2019 március 22., 11:01
comments 67

Közel 100 ember meghalt, amikor elsüllyedt egy komp Irakban, Moszul városában a Tigris folyón. Az áldozatok többsége nő és gyerek volt, közel kétszázan utaztak a hajón. A komp épp egy sziget felé tartott, ahol újévi ünnepségre készülődtek.

photo_camera Mentés a folyón Fotó: Abdullah Rashid/Anadolu Agency

Az áldozatok között 19 gyerek és 61 nő volt, 55 embert sikerült kimenteni. A többségük úszni sem tudott.

photo_camera Mentés a folyón Fotó: Abdullah Rashid/Anadolu Agency

A hajót az oldalára fordult, majd teljesen átbukott, és rögtön magával ragadta a gyorsfolyású folyó. Az egyik utas szerint túl sokan utaztak rajta, ezért a túlterhelt hajóra elkezdett beömleni a víz, ami csak még nehezebbé tette, ez vezetett a tragédiához. Az iraki igazságügyi minisztérium a kompot üzemeltető cég kilenc emberét tartóztatta le, a tulajdonosoknak pedig megtiltotta, hogy elhagyják Irakot. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.