A Huawei alapítójának lányánál egy Macbookot, egy Iphone-t és egy Ipadet is találtak, mikor letartóztatták

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Most hozták nyilvánosságra, hogy milyen elektronikus eszközöket találtak Meng Van-csounál, a Huawei alapítójának lányánál, a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettesénél, akit tavaly december elsején a vancouveri reptéren tartóztattak le a kanadai hatóságok amerikai kérésre, és akit azóta is házi őrizetben tartanak.

(A Huaweit azzal vádolják, hogy leányvállalatai segítségével megsértette az Irán elleni szankciókat, valamint azt feltételezik, hogy műszaki és kereskedelmi titkokat lopott el amerikai cégektől.)

Így most derült ki, hogy Meng Van-csou csomagjában megtalálták volt cége legnagyobb konkurensének egy rakás termékét. (Azért volt nála egy darab Huawei-csúcstelefon is.)

A dolgon azért mulat olyan jól az amerikai média, mert idén január 4-ei hír volt, hogy a Huawei durván - lefokozással és brutális fizetéscsökkentéssel - büntette meg két alkalmazottját, mert azok egy Iphone-ról küldtek el egy twitet a cég Twitter-csatornájára, ami ki volt írva a boldog új évet kívánó bejegyzés aljára. 

A cég akkori közleménye szerint a két megtévedt alkalmazott ezzel súlyosan megrongálta a vállalat imidzsét.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.