A Huawei alapítójának lányánál egy Macbookot, egy Iphone-t és egy Ipadet is találtak, mikor letartóztatták

gazdaság
2019 március 23., 08:52
comments 206

Most hozták nyilvánosságra, hogy milyen elektronikus eszközöket találtak Meng Van-csounál, a Huawei alapítójának lányánál, a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettesénél, akit tavaly december elsején a vancouveri reptéren tartóztattak le a kanadai hatóságok amerikai kérésre, és akit azóta is házi őrizetben tartanak.

link Forrás

(A Huaweit azzal vádolják, hogy leányvállalatai segítségével megsértette az Irán elleni szankciókat, valamint azt feltételezik, hogy műszaki és kereskedelmi titkokat lopott el amerikai cégektől.)

Így most derült ki, hogy Meng Van-csou csomagjában megtalálták volt cége legnagyobb konkurensének egy rakás termékét. (Azért volt nála egy darab Huawei-csúcstelefon is.)

A dolgon azért mulat olyan jól az amerikai média, mert idén január 4-ei hír volt, hogy a Huawei durván - lefokozással és brutális fizetéscsökkentéssel - büntette meg két alkalmazottját, mert azok egy Iphone-ról küldtek el egy twitet a cég Twitter-csatornájára, ami ki volt írva a boldog új évet kívánó bejegyzés aljára. 

A cég akkori közleménye szerint a két megtévedt alkalmazott ezzel súlyosan megrongálta a vállalat imidzsét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.