Az MSZP is kinevezett 3 saját bölcset, így 3 néppárti bölcs vív majd meg 3 fideszessel és 3 szocialistával, a napkeletiekről nem is beszélve

2019 március 23., szombat 13:40
210

Az MSZP-Párbeszéd szombaton véglegesített közös listáján a negyedik helyen szerepel az első párbeszédes politikus, a most is EP-képviselő Jávor Benedek személyében - jelentették be szombaton, miután a szocialista párt választmánya jóváhagyta a listát.

Bár a közvélemény-kutatások szerint pillanatnyilag csak 3 befutó hely néz ki a szocialisták vezette listának, az első helyen szereplő Tóth Bertalan MSZP-elnök már bejelentette, hogy nem megy Brüsszelbe és Strasbourgba, így Jávor az esélyek szerint befutó lesz a 4. helyével is.

A szavazás utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Krisztus születése előtti időszak kismiska volt 2019 tavaszának Magyarországához képest, ugyanis újabb bölcsek érkezését jelentették be, így már 6 magyar politikai bölcs áll szemben 3 néppártival és 3 napkeletivel.

Az előzmény annyi, hogy miután az Európai Néppárt megszavazta, hogy három “bölcsnek” is nevezett veterán jobbos politikust küld Magyarországra, felmérendő a demokrácia itteni állapotát, a Fidesz saját maga is kinevezett 3 saját bölcset, Varga Judit, Novák Katalin és Szájer József személyében. Ha ez nem jelentett volna elég durva bölcsességinflációt, most Tóth Bertalan jelentette be, hogy az MSZP is sorompóba küld 3 saját bölcset, név szerint Balázs Péter volt uniós biztost, Donáth László lelkészt, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt és Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert.  

Hogy mire föl?  

Mivel az EPP bölcsei a szocialisták szerint nemcsak a Fideszt, de úgy általában Magyarországot is vizsgálni fogják, az MSZP kinevezett bölcsei találkozót fognak kérni az EPP-s bölcsektől, vagyis Wolfgang Schüsseltől, Herman van Rompuy-től és Hans-Gert Pötteringtől.

(via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt