Egyetlen előadásán 4-500 ezer forint tiszta haszna van a 30-as nyugdíjas fb-oldal indítójának

gazdaság
2019 március 23., 07:19
comments 545

Kiadja a lakását és bérel egy másikat, alig jár étterembe, mosható pelenkát használ, csapvizet iszik, maga főz és javítja meg a kisebb dolgokat az a Takács Szabolcs, aki 13 évnyi online gazdasági újságíróskodás illetve brókerkedés után radikálisat váltott: a szó hagyományos értelmében abbahagyta a munkát és felszabadult idejében életmódguru-befektetési tanácsadóként azt tanítja, hogyan kell harmincas "nyugdíjasnak" lenni.

A 24.hu interjúvolta meg a férfit, aki egy csomó érdekes dolgot mesélt a munkahely nélküli életről. A 24. újságírója úgy kalkulált, hogy Takács durván 2-300 milliós vagyonnal vonulhatott vissza és él azóta a befektetései hozamából. A férfi ezt nem erősítette meg, de szerinte az ember igényeitől függően 30-300 millió kell ma ahhoz Magyarországon, hogy az ember abbahagyhassa a munkát és onnantól - szigorú takarékoskodás és gondos tervezés mellett - az ingatlan-részvény-értékpapír-portfoliójából élhessen. A nemdolgozás megmondóembere szerint nem is annyira nehéz összetakarékoskodni az induló 100 milliót, mármint akkor, ha nem számít, hogy mennyi idő alatt tesszük félre az összeget és képesek vagyunk évtizedekre előre gondolkodni.

A 34 évesen váltó Takács tapasztalatai közül némelyik egész érdekes. Például az, hogy annyit olvasott arról, hogy mekkora az igény a programozókra manapság, illetve hogy ez állítólag tényleg olyan szakma, amit pár hónap alatt piacképes szinten meg lehet tanulni, hogy teljes kívülállóként beiratkozott egy 4 hónapos Java-tanfolyamra. Az eredmény:  végén megrohanták a fejvadászok és tényleg olyan jó állásajánlatokat kapott, hogy abba is hagyta volna a nemdolgozós emberkísérletét, de ekkor derült ki, hogy gyereke lesz, így mégis maradt.

A másik érdekes pedig az, hogy ügyes kezekben milyen bevételeket tud termelni egy jól kitalált, megfelelő profilú, de nem is olyan óriási Facebook-oldal: 16 ezer követője van, de Takács olyan élő előadásokat tart a 30-as nyugdíjaskodás témakörében, amikre 3-400 ember megy el és az összes költség levonása után 4-500 ezer forint tiszta bevétele van alkalmanként. Úgy tippeli, hogy ha ráhajtana erre, az oldala 2-3 embert eltartó vállakozássá lenne átalakítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.