Négyszáz fölött az Idai ciklon áldozatainak száma Mozambikban

külföld
2019 március 23., 14:59
comments 7

Mozambik környezetvédelmi miniszterének szombati beszámolója szerint átlépte a négyszázat az Idai ciklon okozta ítéletidő halálos áldozatainak száma. Hivatalosan 417 halottról és 1528 sérültről tudnak, közölte Celso Correia. Az ország legpusztítóbb vihara egy hete csapott le, súlyos áradásokat és földcsuszamlásokat okozva. Mozambik második legnagyobb városa, a partmenti Beira szinte teljesen megsemmisült.

A miniszter szerint példa nélküli természeti katasztrófa az Idai ciklon pusztítása. A helyzet továbbra is kritikus,

mintegy 3 ezer négyzetkilométernyi terület érintett Mozambikban.

A Vöröskereszt pénteken figyelmeztetett: kolerajárvány törhet ki, miután több megbetegedést is regisztráltak Beira városában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.