Párizs helyett a vidéki városokban csaptak össze a rendőrökkel a sárgamellényesek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A mostani szombaton sem maradt el a sárgamellényesek és a rendőrök összecsapása, de a megszigorított párizsi intézkedések miatt vidéki nagyvárosokból számoltak be erőszakos összetűzésről, írja a Reuters. Miután a múlt szombati randalírozás után leváltották a francia főváros rendőrkapitányát, a belváros több részéről is kitiltották a tüntetőket. A rendőrségi egységek mellé most először katonákat is kivezényeltek, több mint hatezer egyenruhást állítottak szolgálatba. A beszámolók szerint Párizsban békésen zajlott a kormányellenes demonstráció, a rendőrök azonnal közbeléptek, ha tüntetőcsoportok tiltott helyen jelentek meg: több tucatnyian kaptak 135 eurós helyszíni bírságot.

Fotó: SEBASTIEN SALOM-GOMIS/AFP

A Reuters szerint ezzel szemben Lille-ben, Lyonban, Nantes-ban, Toulouse-ban, Montpellier-ben és Nizzában is voltak összecsapások, ahol a rendőrök könnygázt használtak. 

A 19. hete tartó tüntetéssorozat megmozdulásai során a francia biztosítók szövetsége szerint 


legalább 170 millió eurós anyagi kár keletkezett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.