338-at már megmentettek a mozgásképtelenné vált tengerjáró 915 utasából

Helikopterrel, egyesével mentik ki a norvég partok közelében bajba jutott Viking Sky tengerjáró utasait, írja a Verdens Gang norvég napilap, amely úgy tudja, hogy ezzel a módszerrel eddig 338 utast sikerült biztonságba helyezni.

A tengerjáró 915 utassal és 458 fős személyzettel indult útnak.

A Verdens Gang értesülései szerint az eddig kimentett utasok közül 16-an szenvedtek sérüléseket a háborgó tengeren mozgásképtelenné vált hajón, hárman közülük súlyosakat. Az utasokat egy Brynhallen városában felállított sürgősségi létesítménybe szállítják. A sérültek ellátásával három kórház foglalkozik.

A közszolgálati NRK rádió jelentése szerint a tengerjárót két vontatóhajóval Molde kikötőjébe vontatnák. A mentőcsapatok tájékoztatása szerint a Viking Sky négy hajtóművéből hármat időközben sikerült beindítani.

A Viking Sky szombaton irányíthatatlanul sodródott a partok felé egy szigetekkel és sziklaszirtekkel szabdalt, veszélyes partszakaszon, de a legénységének végül sikerült beindítani az egyik hajtóművet, és a partoktól két kilométerre lehorgonyozni a hajót.

Azóta folyamatosan mentik a fedélzetről az utasokat, még ha ezt a viharos időjárás hátráltatta is. Időközben megmentették annak a teherhajónak, a Hagland Captainnek a kilenc fős legénységét is, amely a Viking Sky segítségére sietett, amikor elromlott a hajtóműve.

A Viking Sky március 14-én futott ki a nyugat-norvégiai Bergen városból 12 napos utazásra, amelynek során Narvik, Alta, Tromsö, Bodo és Stavanger városokban állt meg. Az utazás kedden ért volna a nagy-britanniai Tilbury kikötőjében. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.