Tüntetések robbantak ki Pittsburghben, miután felmentettek egy fekete kamaszt agyonlövő rendőrt

Tüntető Pittsburghben a mellkasán a 17 éves korában agyonlőtt Antwon Rose fényképével 2018. június 23-án, napokkal a gyilkosság után. A pittsburghi esküdtszék 2019. március 22-én minden vádpontban felmentette a gyilkossággal gyanúsított Michael Rosfeld rendőrt.Fotó: JUSTIN MERRIMAN/AFP

Az esküdtszék pénteken teljes egészében felmentette a vádak alól Michael Rosfeldet, a harmincéves pittsburghi rendőrt, akit a 17 éves Antwon Rose megölésével gyanúsítottak. Rose tavaly júniusban vesztette életét, amikor egy igazoltatás során menekülni próbált, Rosfeld pedig hátba lőtte.

Rose egy olyan autó utasa volt, aminek a leírása egyezett egy közeli rablás miatt keresett autóéval. Miután a rendőrök megállították a kocsit, Rose és egy másik utas menekülni próbált. Rose-t több lövéssel terítették le. Rosfeld, aki csak másfél órával az eset előtt tette le rendőri esküjét, akkor azt mondta, hogy valami sötét, fegyvernek tűnő tárgyat látott Rose kezében. A tanúk tagadták, hogy bármi lett volna a kamasznál, később maga Rosfeld is megváltoztatta vallomását.

Felmentése hírére szombaton tüntetések voltak Pittsburghben, százak vonultak a belvárosi utcákon, a forgalmat akadályozva. Végül a Freedom Corner nevű kereszteződésben álltak meg, ahol Rose nevét skandálták, és ahol Rose apja, Id. Antwon Rose is felszólalt. Ő békére, erőszakmentességre szólított. "Nagyon fájdalmas látni, hogy mi történt, és feldolgozni azt. Én csak azt akarom, hogy ez ne történhessen meg többé a városunkban. Én békét akarok, pont. Csak mert erőszak történt, az nem jelenti azt, hogy nekünk is erőszakkal kell felelnünk" - mondta.

A BBC szerint voltak olyan helyszíni beszámolók, amelyek szerint a tüntetők közül egyesek lövéseket adtak le a Rosfeld ügyvédjét védő rendőrtisztek irányába. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.