Úgy emelte meg saját tőkéjét a Fradi, hogy az alapján 3000 milliárdot kéne érnie a klubnak

gazdaság
2019 március 24., 09:26
comments 160

Sajátos módszert választott a tőkeemelésre a Ferencváros Labdarúgó Zrt. A vállalat februári közgyűlésén döntöttek két darab ezer forintos névértékű részvény kibocsátásáról, húszmillió és hétezer forintra emelve ezzel a cég alaptőkéjét. A két, ezer forintos részvényt az FTC jegyezte le, 300 millió forintot adott a papírokért.

A G7 észrevétele szerint ha ez piaci alapú tranzakció lett volna, az azt jelentené, hogy a cég kapitalizációja a részvényárfolyam alapján háromezermilliárd forint lenne. Vagyis a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt., ha a legértékesebb magyar cégnél, az OTP-nél nem is, de a második legértékesebbnél, a Molnál már többet érne.

Ahogy többet érne a világ bármelyik másik labdarúgó klubjánál, így az alig 3,5 milliárd euróra, vagyis kb. ezermilliárd forintra értékelt Manchaster Unitednél, a világ legértékesebb futballklubjánál is. Egyben a világ legértékesebb bármilyen sportvállalkozásánál, mert még a Dallas Cowboys amerikaifocicsapatának értékét is csak 1500 milliárd forintra becslik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.