Úgy emelte meg saját tőkéjét a Fradi, hogy az alapján 3000 milliárdot kéne érnie a klubnak

Sajátos módszert választott a tőkeemelésre a Ferencváros Labdarúgó Zrt. A vállalat februári közgyűlésén döntöttek két darab ezer forintos névértékű részvény kibocsátásáról, húszmillió és hétezer forintra emelve ezzel a cég alaptőkéjét. A két, ezer forintos részvényt az FTC jegyezte le, 300 millió forintot adott a papírokért.

A G7 észrevétele szerint ha ez piaci alapú tranzakció lett volna, az azt jelentené, hogy a cég kapitalizációja a részvényárfolyam alapján háromezermilliárd forint lenne. Vagyis a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt., ha a legértékesebb magyar cégnél, az OTP-nél nem is, de a második legértékesebbnél, a Molnál már többet érne.

Ahogy többet érne a világ bármelyik másik labdarúgó klubjánál, így az alig 3,5 milliárd euróra, vagyis kb. ezermilliárd forintra értékelt Manchaster Unitednél, a világ legértékesebb futballklubjánál is. Egyben a világ legértékesebb bármilyen sportvállalkozásánál, mert még a Dallas Cowboys amerikaifocicsapatának értékét is csak 1500 milliárd forintra becslik.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.