Vízágyúval verték szét hajnalban a tanártüntetést Marokkóban

Jobb munkakörülményeket követelve vonultak utcára a tanárok Marokkó fővárosában, Rabatban, de a rendőrség vasárnap hajnalban vízágyúval feloszlatta tüntetésüket.

A rabati parlament épülete előtt mintegy 15 ezer tanár gyűlt össze, akik az egész éjszakát ott tervezték tölteni, hogy vasárnap onnan csatlakozzanak a baloldali ellenzék, a szakszervezetek és civil szervezetek aznapra meghirdetett nagyobb demonstrációjához. A rendőrség megakadályozta ezt.

A tüntetők elmondása szerint a rendőrség előbb rábeszélni próbálta az aktivistákat a parlament előtti tér elhagyására, még azt is felajánlották, hogy buszokkal hazaviszik mindannyiukat. Amikor ezt elutasították, kezdődött az oszlatás.

A marokkói tanárok egy része, akiket nem közalkalmazottként, hanem szerződéssel foglalkoztatnak, ezek ellen a határozott idejű szerződések ellen tiltakozik, közalkalmazotti státusú kollégáikéhoz hasonló jogokat és juttatásokat követelve. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.