Vízágyúval verték szét hajnalban a tanártüntetést Marokkóban

2019 március 24., vasárnap 6:16
16

Jobb munkakörülményeket követelve vonultak utcára a tanárok Marokkó fővárosában, Rabatban, de a rendőrség vasárnap hajnalban vízágyúval feloszlatta tüntetésüket.

A rabati parlament épülete előtt mintegy 15 ezer tanár gyűlt össze, akik az egész éjszakát ott tervezték tölteni, hogy vasárnap onnan csatlakozzanak a baloldali ellenzék, a szakszervezetek és civil szervezetek aznapra meghirdetett nagyobb demonstrációjához. A rendőrség megakadályozta ezt.

A tüntetők elmondása szerint a rendőrség előbb rábeszélni próbálta az aktivistákat a parlament előtti tér elhagyására, még azt is felajánlották, hogy buszokkal hazaviszik mindannyiukat. Amikor ezt elutasították, kezdődött az oszlatás.

A marokkói tanárok egy része, akiket nem közalkalmazottként, hanem szerződéssel foglalkoztatnak, ezek ellen a határozott idejű szerződések ellen tiltakozik, közalkalmazotti státusú kollégáikéhoz hasonló jogokat és juttatásokat követelve. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt