Egy San Diego-i nő nem hagyta annyiban, 50 évvel a válás után kiperelte az exférjétől az elmaradt gyerektartási pénzt

külföld
2019 március 25., 08:03
comments 326

Egy 73 éves San Diego-i nő ötven évvel a válása után sikeresen kiperelte az exférjétől azt a gyerektartási pénzt, amit a férfi nem fizetett ki neki. Toni Andersont a 70-es éves évek elején hagyta egyedül a férje a három éves lányukkal. A nő szerint a férfinak akkoriban havi 160 dollárt kellett volna adnia neki, de nem tette, helyette Kanadába költözött.

A nő így felnevelte a lányukat egyedül, az elmondása alapján ráadásul egész szép karriert futott be. A lány Párizsba járt egyetemre, az anyja pedig közben alapított egy berendezéssel foglalkozó céget, amit a nyugdíjba vonulása után a lánya vett át, aki egyébként ma már 52 éves.

photo_camera Toni Anderson és a lánya Forrás: Facebook

Anderson azt mondta, éveken keresztül nem is gondolt az elmaradt gyerektartásra, most azonban nyugdíjasként nem veti fel a pénz, így eszébe jutott. “Tavaly döbbentem rá, hogy a gyerektartási pénznek nincs elévülési ideje” - mondta Anderson. A férje időközben visszaköltözött az Egyesült Államokba, így a nő beperelte.

Az idős nő azt mondja, ötven év elteltével a férje már jóval több pénzzel lóg neki, mint amit akkoriban kellett volna fizetnie. Végül peren kívüli egyezségre jutottak, és a férfi fizetett neki 150 ezer dollárt (ez több mint 40 millió forint).

“Nem hiszem, hogy sok nő veszi ezt, szerintem félnek” - magyarázta Anderson. Most az a célja, hogy minél több nőhöz eljuttassa az üzenetet: 50 év után is a pénzük után mehetnek. A férfiaknak pedig azt üzeni, hogy vigyázzanak. “Azt hiszem, most bepánikolt” - mondta a nő a volt férjéről. “Én most boldog vagyok, egészen eddig én pánikoltam. Most rajta a sor” - mondta. (10news)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.