Fagyállós tejjel és patkányméreggel öli valaki a macskákat Felgyőn

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két hét alatt csaknem húsz macska és két kutya pusztult el Felgyőn - írja a Délmagyar. A halálesetek rejtélyesek, a polgármester szerint mérgezés áll a háttérben.

Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is - mondta a lapnak Horváth Lajos. A polgármester szerint találgatások vannak, de hivatalos gyanúsított nincs. Amikor azonban közhírré tették, hogy hivatalos boncolást kérnek, akkor hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése.

Akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezték meg – mondta Horváth Lajos.

Egy helyi család is furcsa körülmények között veszítette el a macskáit. A lapnak azt nyilatkozták, egyik állatot megmérgezték, a másikat pedig a kapujuk előtt találták meg egy dobozban. Akkor még élt, de nemsokára az is kimúlt. A lap szerint a falut felháborította az állatok halála, a polgármester pedig megpróbálja hivatalos útra terelni az ügyet.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.