Fagyállós tejjel és patkányméreggel öli valaki a macskákat Felgyőn

Két hét alatt csaknem húsz macska és két kutya pusztult el Felgyőn - írja a Délmagyar. A halálesetek rejtélyesek, a polgármester szerint mérgezés áll a háttérben.

Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is - mondta a lapnak Horváth Lajos. A polgármester szerint találgatások vannak, de hivatalos gyanúsított nincs. Amikor azonban közhírré tették, hogy hivatalos boncolást kérnek, akkor hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése.

Akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezték meg – mondta Horváth Lajos.

Egy helyi család is furcsa körülmények között veszítette el a macskáit. A lapnak azt nyilatkozták, egyik állatot megmérgezték, a másikat pedig a kapujuk előtt találták meg egy dobozban. Akkor még élt, de nemsokára az is kimúlt. A lap szerint a falut felháborította az állatok halála, a polgármester pedig megpróbálja hivatalos útra terelni az ügyet.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.