Megdobálta a barlangot a székelyföldi medvetámadás áldozata

Pénteken támadt és sebesített meg halálosan egy medve a székelyföldi Kőrispatakon egy 35 éves férfit. A Hargita megyei rendőrség hétfőn közölt részleteket az esetről:

az áldozat két társával ment az erdőbe, ahol megközelítették, majd a férfi megdobálta a medve vélt barlangját, és elindult befelé. Ekkor támadt az állat.

A helyi vadásztársaság megerősítette a rendőri helyszínelés információit. Hozzátették: az áldozat többször is hajtóként vett részt vadászatokon, és "a hajtások során szerzett tapasztalatából merített bátorságot ahhoz, hogy a medve barlangjához közeledjen." 

Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A társaság vezetője, Fazakas Attila elmondta, hogy a támadás óta folyamatosan figyelik a medvét. A pénteki eset óta az állat kifejezetten agresszív lett,

a környéket figyelő vadászokra is rátámadt. 

Kérvényezték kilövését és bocsai elszállítását, de egyelőre a bukaresti minisztérium azt állítja, hogy ilyen igény még nem érkezett hozzájuk. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.