Meghalt Scott Walker, a 20. század egyik legfontosabb dalszerzője

gyász
2019 március 25., 08:16
comments 164

76 éves korában meghalt Scott Walker amerikai zenész-énekes-dalszerző, a kísérleti pop és rockzene úttörője. A művész halálhírét kiadója, a 4AD jelentette be, de konkrét halálokot nem közöltek.

Scott Walker Noel Scott Engel néven született Ohióban 1943-ban, a Walker nevet azért vette fel, mert a 60-as években összeállt egy együttesben az akkor magát épp John Walkernek nevező John Maus-szal, és Walker Brothers néven zenéltek együtt.

link Forrás

Az ezután beinduló, a műfaji határokat egyre inkább szétfeszítő szólókarrierje sokkal nagyobb ismertséget szerzett a zenésznek, második szólólemeze, a Scott 2 már 1968 megjelenésekor vezette a brit albumlistát.

link Forrás

Walker a 90-es és a kétezres években is adott ki kísérleti lemezeket, amik közül az 1995-ös Tiltet és a 2006-os The Driftet különösen nagyra értékelte a kritika.

link Forrás

Walker 2016-ban Natalie Portman Vox Lux című filmjéhez is írt zenét.

A zenész méltatói között volt Thom Yorke, a Radiohead frontembere is, aki szerint a Radiohead rengeteget merített Scott Walker munkásságából. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.