Meghalt Scott Walker, a 20. század egyik legfontosabb dalszerzője

76 éves korában meghalt Scott Walker amerikai zenész-énekes-dalszerző, a kísérleti pop és rockzene úttörője. A művész halálhírét kiadója, a 4AD jelentette be, de konkrét halálokot nem közöltek.

Scott Walker Noel Scott Engel néven született Ohióban 1943-ban, a Walker nevet azért vette fel, mert a 60-as években összeállt egy együttesben az akkor magát épp John Walkernek nevező John Maus-szal, és Walker Brothers néven zenéltek együtt.

Az ezután beinduló, a műfaji határokat egyre inkább szétfeszítő szólókarrierje sokkal nagyobb ismertséget szerzett a zenésznek, második szólólemeze, a Scott 2 már 1968 megjelenésekor vezette a brit albumlistát.

Walker a 90-es és a kétezres években is adott ki kísérleti lemezeket, amik közül az 1995-ös Tiltet és a 2006-os The Driftet különösen nagyra értékelte a kritika.

Walker 2016-ban Natalie Portman Vox Lux című filmjéhez is írt zenét.

A zenész méltatói között volt Thom Yorke, a Radiohead frontembere is, aki szerint a Radiohead rengeteget merített Scott Walker munkásságából. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.