Török vadászgépek ijesztettek a görög miniszterelnököt szállító helikopterre az Égei-tenger felett

Maga a görög kormányfő számolt be az ERT csatornának, hogy a görög légteret megsértve török vadászgépek üdvözölték az őt szállító helikoptert az Égei-tenger felett. Agathoníszi szigete felé tartott mikor az incidens történt, mondta Alekszisz  Ciprasz. A hivatalos közlés szerint a beköszönő vadászgépek miatt a helikopter pilótája arra kényszerült, hogy alacsonyabb repülési magasságon repüljön. 

"Ezeknek a hülye akcióknak semmi értelmük, csak üzemanyag-pazarlás."

tette hozzá Ciprasz.

A két ország közt régóta fennálló feszültség, hogy a törökök vitatják a közelükben fekvő Görögországhoz tartózó szigeteket hovatartozását. A lakatlan területek felett rendszeresen rónak iskolaköröket török vadászgépek. (via BBC)    

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.