Török vadászgépek ijesztettek a görög miniszterelnököt szállító helikopterre az Égei-tenger felett

külföld
2019 március 25., 20:59
comments 35

Maga a görög kormányfő számolt be az ERT csatornának, hogy a görög légteret megsértve török vadászgépek üdvözölték az őt szállító helikoptert az Égei-tenger felett. Agathoníszi szigete felé tartott mikor az incidens történt, mondta Alekszisz Ciprasz. A hivatalos közlés szerint a beköszönő vadászgépek miatt a helikopter pilótája arra kényszerült, hogy alacsonyabb repülési magasságon repüljön.

"Ezeknek a hülye akcióknak semmi értelmük, csak üzemanyag-pazarlás."

tette hozzá Ciprasz.

A két ország közt régóta fennálló feszültség, hogy a törökök vitatják a közelükben fekvő Görögországhoz tartózó szigeteket hovatartozását. A lakatlan területek felett rendszeresen rónak iskolaköröket török vadászgépek. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt