Trump: Nem zavarna, tőlem nyilvánosságra kerülhet a Mueller-bizottság teljes jelentése

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután találkozott az izraeli kormányfővel, válaszolt néhány újságírói kérdésre az Ovális Irodában az amerikai elnök hétfőn. Ezek szinte kizárólag a Mueller-bizottság jelentéséről szóltak. A Reuters beszámolója szerint kijelentette: 

"nem zavarna, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését."

A döntést William Barr igazságügyi miniszterre bízta. A vizsgálat lezárultát elégedetten nyugtázta, mindvégig tudta, hogy erre az eredményre fog jutni, mondta. Donald Trump közölte: lehettek volna gyorsabbak, szerinte az, hogy felállították a bizottságot, "hazaárulással ért fel." Konkrét személyek megnevezése nélkül közölte: 

"sokan vannak, akik nagyon gonosz dolgokat műveltek, azt is mondhatnám, hogy elárulták országunkat". 

A bizottsági vizsgálat munkája nyomán perbe fogott és elítélt személyeket nem részesíti elnöki kegyelemben, válaszolta. 
 

Fotó: CHRIS KLEPONIS/Picture-Alliance/AFP

Korábban hivatalosan is aláírta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő jelenlétében azt nyilatkozatot, ami szerint az Egyesült Államok hivatalosan elismeri Izrael fennhatóságát a Golan-fennsík felett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.