Trump: Nem zavarna, tőlem nyilvánosságra kerülhet a Mueller-bizottság teljes jelentése

külföld
2019 március 25., 19:13
comments 206

Miután találkozott az izraeli kormányfővel, válaszolt néhány újságírói kérdésre az Ovális Irodában az amerikai elnök hétfőn. Ezek szinte kizárólag a Mueller-bizottság jelentéséről szóltak. A Reuters beszámolója szerint kijelentette: 

"nem zavarna, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését."

A döntést William Barr igazságügyi miniszterre bízta. A vizsgálat lezárultát elégedetten nyugtázta, mindvégig tudta, hogy erre az eredményre fog jutni, mondta. Donald Trump közölte: lehettek volna gyorsabbak, szerinte az, hogy felállították a bizottságot, "hazaárulással ért fel." Konkrét személyek megnevezése nélkül közölte: 

"sokan vannak, akik nagyon gonosz dolgokat műveltek, azt is mondhatnám, hogy elárulták országunkat". 

A bizottsági vizsgálat munkája nyomán perbe fogott és elítélt személyeket nem részesíti elnöki kegyelemben, válaszolta. 
 

photo_camera Fotó: CHRIS KLEPONIS/Picture-Alliance/AFP

Korábban hivatalosan is aláírta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő jelenlétében azt nyilatkozatot, ami szerint az Egyesült Államok hivatalosan elismeri Izrael fennhatóságát a Golan-fennsík felett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.