Tűzszünetet kötött a Hamasz Izraellel, majd felrúgták

A Hamasz egyoldalúan bejelentette, hogy egyiptomi közvetítéssel tűzszünetről állapodott meg Izraellel, mely este kilenc órától van érvényben. A hírt hivatalosan Izrael nem erősítette meg. A Jerusalem Post szerint a megadott idő után nem lőttek ki több rakétát a Gázai övezetből, izraeli harci gépek viszont támadtak az övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban.

Egyes hírek szerint az izraeli gépek támadása után újrakezdődött a rakéták kilövése a zsidó államra. 

A helyi média szerint a légicsapások mellett az haditengerészet egységei a tenger felől Gáza városát lőtték. A tűzszünet kölcsönös megsértése utána a Hamász azonnal bejelentette, hogy

már kedd este újrakezdi a határkerítésnél az éjszakai tüntetéseket, amellyel napok óta lehetetlenné teszik a közelben élő izraeliek pihenését.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.