350 millióra perelte a munkahelyét az ausztrál férfi, mert állítása szerint egy kollégája fingásokkal zaklatta

külföld
2019 március 26., 13:12

Az ausztrál Victoria állam legfelsőbb bíróságának a héten kell döntenie arról, hogy munkahelyi zaklatás áldozata volt-e az a férfi, akire elmondása szerint felettese többször is ráfingott, írja a BBC

David Hingst elmondása szerint egykori kollégája, Greg Short naponta akár hat alkalommal is megtette azt, hogy jelenlétében szellentett. A férfi be is perelte egykori munkahelyét, 1,8 millió ausztrál dollárnyi, azaz több mint 350 millió forintnyi kártérítést követelve. 

Ügyében végül Victoria állam legfelsőbb bírósága döntött, amikor kimondták, hogy nem zaklatták. Az 56 éves férfi viszont fellebbezett, mivel elmondása szerint az eset komoly stresszt okozott a számára. 

Hingst a Melbourne Construction Engineering mérnökiroda munkatársa volt, 2017-ben tette a feljelentést, és tavaly áprilisban ejtették az ügyét. Fellebbezése miatt most hétfőn állt bíróság elé ismét, ahol elmondta, hogy ő rendszeresen az apró, ablaktalan irodájában ült, amikor megjelent a kollégája, fingott egyet mögötte, majd távozott. 

A tavalyi meghallgatáson Short még azt állította, hogy nem emlékszik konkrétan, hogy szellentett volna Hingst jelenlétében, de talán egyszer-kétszer valóban megtörtént. De szerinte ebben semmi szándékosság vagy zaklató jelleg nem volt. 

A periratok alapján az ausztrál sajtó arról is írt, hogy Hingst szerint Short egy munkahelyi összeesküvés részese volt, aminek az volt a célja, hogy megszabaduljanak tőle, és amíg a cégnél volt, mentális károkat szenvedett. Sőt, Short volt hogy idiótának nevezte őt egy zaklató telefonhívás során. 

A férfi szerint nem kapott korrekt tárgyalást, mivel a bíró előítéletes volt az előző körben vele szemben. A jogerős ítélet pénteken várható az ügyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.