Dunaföldváron 7020 tojást tesznek fel egy fára

2019 március 26., kedd 15:27
95

Több mint 7000 színes tojással díszítenek fel egy fát Dunaföldváron húsvétra készülve, ezzel újabb rekordra készülnek a város lakói – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Pénteken egy, a Béke téren álló, 18 méter magas hársfán helyezik el a 7020 tojást, pontosan annyit, amennyi a város irányítószáma.

Horváth Irén, az akció ötletgazdája elmondta, hogy a településen több százan, magánszemélyek, vállalkozások, intézmények támogatták a kezdeményezést, amivel Dunaföldvár várossá nyilvánításának 30. évfordulója előtt is tisztelegnek.

A munka reggel 7 órakor kezdődik, a nyolc színre festett tojásokat létrákról, emelőkosaras járműről helyezik el a fán, 18 órakor műsorral ünneplik meg a tojásfa állítását a helyi Ördögszekér Táncegyesület és a Löfan Mazsorettcsoport közreműködésével.

Az „óriástojásfa-állítás” a Duna-parti városban nem előzmények nélküli: tavaly már több mint 1600 húsvéti tojással díszíttek fel egy fát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt