Dunaföldváron 7020 tojást tesznek fel egy fára

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Több mint 7000 színes tojással díszítenek fel egy fát Dunaföldváron húsvétra készülve, ezzel újabb rekordra készülnek a város lakói – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Pénteken egy, a Béke téren álló, 18 méter magas hársfán helyezik el a 7020 tojást, pontosan annyit, amennyi a város irányítószáma.

Horváth Irén, az akció ötletgazdája elmondta, hogy a településen több százan, magánszemélyek, vállalkozások, intézmények támogatták a kezdeményezést, amivel Dunaföldvár várossá nyilvánításának 30. évfordulója előtt is tisztelegnek.

A munka reggel 7 órakor kezdődik, a nyolc színre festett tojásokat létrákról, emelőkosaras járműről helyezik el a fán, 18 órakor műsorral ünneplik meg a tojásfa állítását a helyi Ördögszekér Táncegyesület és a Löfan Mazsorettcsoport közreműködésével.

Az „óriástojásfa-állítás” a Duna-parti városban nem előzmények nélküli: tavaly már több mint 1600 húsvéti tojással díszíttek fel egy fát. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.