Elhalasztotta a NASA a kizárólag női űrsétát

Üvegplafon a világűrben is van, ennek az áttörését tervezte a NASA, amikor március 29-én, az űrkutatás történelmében először egy kizárólag nőkből álló csapatot küldött volna űrsétára. A "csapat" kifejezés ez esetben arra utal, hogy egyszerre két nő, és csak két nő hagyhatta volna el a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetét, hogy új akkumulátorokat szereljen föl.

A tervek szerint március 29-én került volna sor a két űrhajós, Christina Koch és Anne McClain küldetésére, amit most azonban lefújtak, mert kiderült, hogynincs elég űrruha a megfelelő méretben.Pontosabban a NASA megfogalmazása szerint "részben" emiatt halasztják el az űrsétát, bár gyanítom, hogy ez önmagában is elég lett volna hozzá, még ha lehetnek más okai is. Mint írták, McClain első űrsétája során derült csak ki, hogy rá űrruha felsőjéből M-es méret kell, ilyenből pedig csak egyet tudnak legyártani péntekig.

McClain volt a 13. nő, aki valaha kisétált az űrbe, március 29-én Koch lesz a 14-ig. McClain a tervek szerint április 8-án pótolhatja az elmaradt űrsétáját, de Koch nélkül, férfiak társaságában. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.