Elhalasztotta a NASA a kizárólag női űrsétát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Üvegplafon a világűrben is van, ennek az áttörését tervezte a NASA, amikor március 29-én, az űrkutatás történelmében először egy kizárólag nőkből álló csapatot küldött volna űrsétára. A "csapat" kifejezés ez esetben arra utal, hogy egyszerre két nő, és csak két nő hagyhatta volna el a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetét, hogy új akkumulátorokat szereljen föl.

A tervek szerint március 29-én került volna sor a két űrhajós, Christina Koch és Anne McClain küldetésére, amit most azonban lefújtak, mert kiderült, hogynincs elég űrruha a megfelelő méretben.Pontosabban a NASA megfogalmazása szerint "részben" emiatt halasztják el az űrsétát, bár gyanítom, hogy ez önmagában is elég lett volna hozzá, még ha lehetnek más okai is. Mint írták, McClain első űrsétája során derült csak ki, hogy rá űrruha felsőjéből M-es méret kell, ilyenből pedig csak egyet tudnak legyártani péntekig.

McClain volt a 13. nő, aki valaha kisétált az űrbe, március 29-én Koch lesz a 14-ig. McClain a tervek szerint április 8-án pótolhatja az elmaradt űrsétáját, de Koch nélkül, férfiak társaságában. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.