Három összevissza szó mentette meg egy angol anya és lánya életét

külföld
2019 március 26., 08:12
comments 348

Valerie Hawkettnek fogalma se volt, hogy hol van. A brit nő négyéves lányával utazott, amikor lesodródott az útról és egy árokba fordult. Ráadásul egy olyan mély árokba, hogy az útról nem is látszottak. Így amikor kikászálódott a kocsiból és hívta a rendőrséget, nem tudta őket útba igazítani.

Mammal tutored advising. Ez a három szó jelöli azt a 9 négyzetmétert, ahonnan ezeket a sorokat írom. Ennek a technológiának köszönhetően sikerült megmenteni egy brit nőt, aki autójával árokba borult
photo_camera Mammal tutored advising. Ez a három szó jelöli azt a 9 négyzetmétert, ahonnan ezeket a sorokat írom. Ennek a technológiának köszönhetően sikerült megmenteni egy brit nőt, aki autójával árokba borult Fotó: Screencap

A somerseti rendőrök mégis be tudták azonosítani, hogy hol van, hála egy brit vállalkozás ötletes geolokációs alkalmazásának. A What3Words 3x3 méteres négyzetekre osztotta a világot, mindegyik négyzethez egy egyedi, három véletlenszerű szóból álló azonosítót társítva. A somerseti rendőrök így csak sms-ben elküldték neki az alkalmazás linkjét, ő pedig be tudta diktálni a tartózkodási helyét azonosító három szót.

A somerseti az egyik első brit rendőrség volt, amely elkezdett kísérletezni a What3Word technológiájával, Hawkett valószínűleg az első ember, akit ennek segítségével mentettek meg. A What3Wordot a brit rendőrségek mellett már ezernyi más szervezet is használja, például az ENSZ a katasztrófák idején. Mongóliában pedig a posta címzés helyett a háromszavas kódokat használja a levelek kézbesítéséhez. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.